Om jag var en godis skulle jag nog vara en seg gumma

Så känns det i alla fall idag! Gårdagen var toppenfin, morbror och kusin kom och åt, retades, spelade wii och fjantade sig i vanlig ordning. Sen kom Amelie och Carro över runt halv 8 eftersom vi tänkt dra till Pulz senare på kvällen. Det var riktigt mysigt att få träffa dem, vi hade en hel del skvaller att ta igen! 
 
Men, när vi hade tagit bussen till Östhammar och precis skulle in på Pulz upptäckte Carro att hon glömt sitt id hemma, så det var bara att ta nästa buss hem igen! Väl hemma lagrade Amelie och jag nödproviant i form av överblivet påskgodis och sen var det dags att åka tillbaka igen! Vi åkte med samma busschaufför 3 av de fyra gångerna den kvällen... men han verkade bara glad över vårt trevliga sällskap!
 
Pulz var helt okej, men jag kommer inte att gå dit igen. Bandet som spelade där var bra och basisten var hur snygg som helst (ja, jag tog kort, kommer upp senare)! Men det konstiga var, att vi kände igen alla som var där i stort sett. Det var folk hemifrån, från lågstadiet och högstadiet och jag fick stå emot impulserna att springa fram och ropa "men ååh vad stooooooooor du har blivit!!" till de stackars killarna som jag gick på dagis med.. 
 
Det var i alla fall välbehövligt att komma ut. Jag kände mig som värsta pinglan och en kille kom fram och presenterade sig bara för att säga att han tyckte att jag var "gorgeous", som han sa. Sen gick han igen! Nej men folk var schyssta, men jag vill inte ha någon Östhammars- eller Öregrundsbo, det räcker med distansförhållanden nu och dessutom väntar jag på en prins. Jag har pussat för många grodor. Igår inräknat.
 
 

Glad påsk!

Åh, det är vår och påsk och vi har haft äggjakt i trädgården och stulit en björk i träsket! Produktiv morgon!! 
 
Klockan två kommer morbror och kusinen på påsklunch, äggletning, troligen fika och förhoppningsvis lite wii sports! Sen blir det en kväll på Pulz i Östhammar med Carro, det skulle vara konsert med Itchy Daze. Ingen aning om vilka det är, men det är trevligt sällskap och en anledning att ta en dusch och byta mina jordiga och leriga, fotbollsutsatta kläder till något lite roligare.. Bara jag kan hålla mig vaken till nio när det börjar.. jag har gått och lagt mig runt halv senaste dagarna.. vårtrötthet någon? 
 
Nej men det blir kul, vi tar en shot så piggnar vi nog till!
 

Yesterday, all my troubles seemed so far away...

Och det gör de fortfarande! Elina kom på kalas, vi skulle fira att hon fyllt 20 nyligen, så jag började baka dagen innan. Det blev en vegansk maräng- och citronsockerkakstårta med banangrädde och blåbär mellan och vindruvor, choklad och citronmeliss som garnering! Och förstås en vegansk kladdkaka också, det är inte kalas utan kladdkaka! Presenten hade jag dock glömt hemma i Norrköping så det får bli ett kalas till när den följer med. 
 
Grattis min hönsbäbis!
 
 
 

VÅR!

Goddagens!
 
Idag när jag vaknade var jag helt övertygad om att klockan var minst 11, så ljust och varm som det var i rummet. Men tji fick jag - för klockan var kvart i sju! 
 
Nog för att det hade varit skönt att sova lite längre, men vem kan sura över det när det är VÅR! (Har lyssnat på Siw Malmkvist halva morgonen för att öka på stämningen). Katterna vill vara ute hela dagarna, och helst skulle jag vilja ut på grönbete själv också, men tentan måste bli klar först! Just nu är det två frågor kvar, plus lite genomläsning, redigering och tilläggning men det ska nog kunna bli så gott som klart ikväll. 
 
Jag har förresten en eventuell ny paradrätt! Det är tunna skivor av sötpotatis som görs i ugnen med lite solrosolja och salt. Till det stekte jag en bit lövbiff med lök, champinjoner och chiliflingor. SÅ.HIMLA.GOTT! Det blev perfekt med saltet och chilin från köttet till potatisens sötma. Jag ska nog prova göra egna chips av resten av den senare.
 
 

AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAG OCH SARA ÄR MED LÄGENHET!!!!!!!! 88 kvadrat i närheten av Västra Promenaden, med BADKAR!!!!!! Lyckliga tjejer, minst sagt! Vi ska skriva kontrakt i nästa vecka, sedan är det bara att säga upp korridorsboendena och börja kolla runt efter de möbler vi behöver!
 
Åh, och dessutom var de jättepositiva på jobbet när jag var där och pratade med dem! Det jobbar flera kvinnor som jag åtminstone är lite bekant med, och de är hur trevliga som helst, så det ska nog gå finemang!
 
Det är verkligen så att allt har gått så sjukt bra på sistone, sedan det började gå dåligt med M. Och nu när det tog slut för någon vecka sedan har allt annat gått explosionsartat bra! 
 
Jag är självklart ledsen för att det inte funkade med honom, men om jag måste välja så känns det inte som att det här livet är någon förlust!
 
Känns som världen är helt uppochner!
 

Tenta-P...

God morgon! 
 
Tenta-P fortsätter och det känns klart görbart, men så oändligt svårt att börja ta tag i! Det är det värsta med att ha mycket tid på sig, att komma igång blir megasvårt... Men men, jag ska vara klar till på torsdag, för då kommer Carro hem och det var länge sedan vi sågs. Nyår senast tror jag. Skönt i alla fall med vänner som det aldrig blir stelt med, trots att det kan dröja mellan gångerna vi ses!
 
Apropå vänner, så är det många att klämma in på lite tid den här veckan... Jag ska hålla kalas för min hönsbäbis också, och hade halvt om halvt planerat att åka ut i skogen med Emil. Sedan kommer Farfar upp från Norrköping också för att leta påskägg, och Gudfaddern ville gärna ses! Oj, oj, oj, jag får nog snabba på med tentan eftersom jag ska hem igen på måndag...
 
Ja, hey ho, let's go!
 
 
Förra årets nyttiga tårta till min bäbis!
 

Tjoho!

Sara ringde nyss och berättade att hon varit på lägenhetsvisning och att lägenheten var UNDERBAR! Hon ska mejla till ägaren ikväll, och förhoppningsvis blir den vår till i juni!! LYCKA!
 
Det skulle bli bästa stället för Societeten att hänga, och dessutom innebär det eget kök och att kunna gå runt i pyjamas (fast det gör jag i korridoren också)! 
 
Tentan går inte lika bra, men det är åtminstone intressant, så det kommer att gå, så småningom. Kämpa på!
 
 
 
 

Måndag, måndag, min lyckodag

Sjunger Anna-Lena Löfgren i alla fall. Jag har precis ätit lunch och sitter med min hemtenta och klurar. De ringde nyss från äldreboendet som jag ska jobba på i sommar också, så jag ska dit i morgon och kolla läget och göra upp ett schema!
 
Stockholmstrippen var helt okej igår, både jag och Ape var trötta som bara den! Men, det blev i alla fall lim, flirtögon och mangaböcker inhandlade, så slöseri med tid var det åtminstone inte. Fast, vi käkade på Kungshallen och det var troligen mjölk i maten för i bilen på väg hem vände jag mig om och frågade "kliar hela din kropp också?", "japp." sa hon. Usch, det är så tråkigt att gå ut och äta och aldrig kunna vara helt säker på hur det ska gå! 
 
Jaja, nu ska jag väl återgå till tentan igen, slänger upp en bild på min prins så länge.
 

Med stolthet går vi alltid klädda i våra overaller...

På fester är vi alltid beredda, i våra overaller!
 
Nu så... blir det snart pommes till frukost! Jag hade jättekul igår kväll på sittningen och kravallen, de delade ut såna där gnuggtatueringar och nuvarande Societeten och vi som ska ta över efter dem framförde gyckel på scen! Matilda och jag hittade en filt att dansa med och snurra runt oss själva i som beyblades! 
 
Idag bär det av till Stockholm för att möta upp Ape och handla flirtögon till fler pussfiskar. Föhoppningsvis ska vi käka nåt också.. Det är den sista fria dagen innan hemtentan, så den ska levas till fullo!
 
Slänger upp ett pysseltips till, även om det bara är mina föräldrar som kollar... 
 
 
Detta är min smyckesren, han är till stor nytta! Han är gjord i lufttorkande lera från Panduro och två äppelgrenar sprejade med lite överblivet billack. 
 
Det är i alla fall ingen som kan påstå att jag inte är kreativ!

Hej igen

Såhär ser dagens planer ut: 
 
x Först ska jag kliva upp ur sängen, snart.
x Sen mot korridorsköket för att laga min paradrätt pommes med baconsås.
x Efter det blir det sanering av rummet så att det är fint när jag kommer tillbaka efter nästa veckas hemtenta. Måste för övrigt se till att packa idag också, eftersom jag åker relativt tidigt i morgon.
x Hitta kläder som passar ett flower power-tema.
x Iväg för att möta upp Piff och inhandla powerking innan vi drar vidare till Agnes.
x Baklänges-gasque och kravall!
 
Det ska bli jättekul, jag får liksom både gå ut OCH klä ut mig! Nej just det, det ska bli lagom kul, eftersom jag har sträckt ryggen (det blir en annan historia senare) och ska upp tidigt... Det blir bra!
 
Jag peppar lite med mina favoriter så länge:
 
http://www.youtube.com/watch?v=_V9rKRVa5yE 
 
Hej så länge!
 

God morgon!

Jag har försökt blogga tidigare men aldrig riktigt kommit in i det, så vi får hålla tummarna och hoppas att det är tredje gången gillt som gäller!
 
Anledningen till att jag vill börja igen nu är att igår fick jag nog av en viss person, som knappt gör annat än att såra mig. Så, nu tänker jag sluta ha kontakt med människor som får mig att må dåligt, och börja fokusera på sånt som gör mig lycklig, sånt jag vill uppnå och sånt som jag faktiskt gör bra - kreativa saker!
 
Kan börja med ett pysseltips:
 
 
Det är en liten virkad pussfisk att hänga på sin overall (stor grej för oss på universitetet här), eller på väskan eller nåt. Det var himla kul att göra den i vilket fall! 
Sök på hur du virkar en pokéboll, det är det receptet jag utgått från. Sedan är det bara att limma på rörliga ögon (panduro, hoppas jag, måste köpa nya nu) och sy fast några tjusiga paljetter! Självklart går det att göra andra figurer också, men jag har precis lärt mig så börjar såhär. Lägger upp en bild på min (inte så fina) pokéboll sedan också!
 
En fiskkompis:
 
 
Vi hörs!
 

RSS 2.0