En kulen natt natt natt

Åh, det snöar och blåser för fullt och min lilla älskling tycker att det är underbart! Vi var ute en stund på kvällen och lekte, jag sprang först och han hoppade efter och satte sig i mina fotspår. Sen kastade jag snö på honom och försökte ta hans svans.. Ibland är det faktiskt jättemysigt att vara hemma-hemma! 
 
I morgon ska jag ge mig ut på jakt efter sommarjobb, läskigt! Och skriva ihop CV och personligt brev till turistbyrån och sen hålla tummarna! Jag tror att det skulle vara grymt att jobba där, träffa massor av folk och göra nåt som inte tar så mycket på min stackars gamla kropp.. Även om det fanns många fina stunder på Tallparksgården med de äldre förra sommaren. 
 
En viss person kanske kommer jobba i Norrköping i sommar dock, vilket gör det mer intressant att vara kvar där, men jag vet inte. Jag älskar ju Öregrund på sommaren! 
 
Hmm hmm, tål att tänkas på!

Det är de där satans veganernas fel alltihop!

Dagens bästa går helt klart till Genusfolket! 
http://www.politism.se/genusfolket/tjejer-behover-kott-for-att-bli-snygga/#post-9228
 
Det är ju helt GALET SJUKT och PERVERTERAT att de skulle ha en köttfri dag en gång i veckan på en skola i Nyköping. Hämta krucifixen!! 
 
Nej, men på allvar nu, tjejer blir faktiskt inte snygga utan att äta kött. Dessutom fiser de så mycket att de kommer skapa hål i ozonlagret om de ska börja äta massor av bönor. Det fattar ju vem som helst.
 
Tur att LRF finns och kan varna oss innan det går för långt.

Efter månader av radioskugga...

Nä okej, det har väl inte varit radioskugga precis, men nu är jag hur som helst sugen på att börja skriva lite här igen.

 

Jag läste här om dagen om Lexbase och det måste vara något av det mest idiotiska jag har varit med om! Ska vi följa i USA's fotspår och hänga ut alla med register? Jag hittar inte ens ord för att beskriva hur värdelöst jag tycker att det är. 

 

En persons brottsregister kan vara något som är oerhört jobbigt för hen, och kan användas av folk för att kränka personen i fråga. Har någon begått ett brott så blir hen inte bara dömd av en domstol, utan av sina medmänniskor också. Hen blir stämplad och stigmatiserad och reducerad till "brottsling" istället för en person som begått ett brott (och som har lika stor rätt till en andra chans som vem som helst).

 

Det här är ingenting annat än ett sätt att kontrollera andra, att ta ifrån dem deras integritet och den som inte förstår vilken hotfull situation människor med ett brottsregister sätts i kan ju gå och lägga sig och sova på saken. 

 

Vad jag har fattat det som gör systemet inte heller någon skillnad på olika typer av brott (jag kan absolut ha fel här, jag har inte läst allt som står skrivet), utan klumpar ihop alla som någonsin brutit mot lagen till en "olydig" massa. Något som på sikt skulle kunna göra det väldigt mycket svårare än det redan är för t.ex. personer som suttit i fängelse eller på annan institution att försöka återgå till vardagen. 

 

När du har avtjänat ett straff i Sverige är du enligt lag fri. Ute i samhället är det dock problematiskt nog många som ser att "en gång kriminell, alltid kriminell".  Och om en ställs utanför samhällets gemenskap, vad finns det då kvar för alternativ för att överleva? Det blir bara en ond cirkel. 

 

Usch, ibland (ganska ofta) skäms jag över att bo i det här landet som ska vara så jävla jämställt och jämlikt.

 


RSS 2.0