Pizzahäng med några av de bästa

Igår var en rätt fin dag alltså, förutom det där lilla momentet av ilska! 
 
Vi började med att gå på klädbytardag i Norrköpings kulturhus (det kanske kommer upp bilder på fynden sen), sen satt vi ute och fick lite sol på våra bleka näsor. Efter det gick vi hem hit och provade göra nåt så spännande som veganost utan soja, Hanna är underbar som letat upp receptet!! 
 
Osten användes sen till att göra världens lyxpizza, dessutom toppad med vegansk beanaise, kan det bli bättre?
Ja, det kan det, för till efterrätt hade jag gjort en morotskaka (också vegansk eftersom jag inte tål ägg och mjölk).Tillåt mig svära, fy fan vad god den var! Den smakade precis som jag kommer ihåg att riktig gjorde! 
 
Jag hittade receptet här: http://mat-ro.blogspot.se/2009/11/aggfri-morotskaka.html, men gjorde om lite grann.
Här är min variant: 
 
177 grader, ca 60 minuter i mitten av ugnen.
 
Kakan:
1,5 dl Oatly matlagningsgrädde
3,5 dl socker
1 dl rapsolja
7 dl rivna morötter i olika färger (det såg spännande ut att ha i lila!)
4 dl vetemjöl
o,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk malen kanel
0,5-1 tsk malen kardemumma
Glasyr:
1 frp Carlshamn luftig visp
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från en (helst ekologisk) citron + lite saft efter smak
 
Börja med att blanda ihop grädde och socker (det sjukaste tyckte jag var att det smakade som när en blandar ägg och socker!!)
Blanda alla torra ingredienserna och tillsätt de sedan till gräddblandningen, tillsammans med resten och rör ner dem.
Häll smeten i en smord och bröad förm (funkar med kokosflingor också om en vill)
Ställ in i ugnen. 
Rör ihop ingredienserna till glasyren försiktigt, luftig visp är ganska hård från början och vispas den så blir den mer.. ja luftig helt enkelt! 
Låt sedan glasyren stå i kylskåpet medan kakan är i ugnen, den blir lättaste att bre på då!
Sen toppade jag kakan med att lägga myntablad runt kanten!
 
 
Sa jag att den blev dögod eller??
  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0